Ultra-processed food increases risk of high blood pressure and high blood lipids
A UofH study led by Prof. Shira Zelber-Sagi (Head, School of Public Health) found that people who consume large quantities of ultra-processed foods are 1.5 times more likely to develop high blood pressure and high blood lipids. It also significantly increases the risk of inflammation among those with non-alcoholic fatty liver. “These results underscore the importance of eating homemade food and minimally-processed foods, like seeds, nuts, unsweetened milk products, fish, chicken, and unprocessed meats,” noted Prof. Zelber-Sagi. The findings were published in Liver International. | READ MORE
אתר זה עושה שימוש שימוש בקבצי עוגיות (COOKIES) וטכנולוגיות מעקב לצורך תפעולו התקין ואבטחתו וגם למטרות נוספות כמו שיפור חווית הגלישה, ניתוח נתונים סטטיסטיים פרסום מותאם אישית או מבוסס העדפות. אנו לא נתקין באמצעות האתר על מכשירך עוגיות וטכנולוגיות מעקב נוספות שאינן הכרחיים לתפעול הטכני של האתר ללא הסכמתך. למידע נוסף אנא עיין בחלק "נתונים שאינם מידע אישי אשר אנו אוספים באתר" במדיניות הפרטיות שלנו.
"This website uses cookies and tracking technologies for its proper functioning and security, as well as for additional purposes such as improving your browsing experience, statistical data analysis, and personalized or preference-based advertising. We will not install on your device any cookies or tracking technologies that are not strictly necessary for the technical operation of the site without your consent. For more information, please refer to the section “Non-Personal Data we Collect" in our privacy policy